برای برخی افراد، یکی از لذت های حمام کردن، کف بسیاری است که هنگام شامپو زدن روی موی سر ایجاد می شود. علت اصلی ایجاد کف، استفاده از ماده شیمیایی سولفات در شامپوهاست که سالیان متمادی برای شکستن چربی و آلودگی های پوست سر، در بسیاری از محصولات مراقبت از مو به کار می رود. سولفات به خودی خود برای مو مشکلی به وجود نمی آورد اما اگر شما دارای مو ها خشک و شکننده، مجعد، کراتینه شده، رنگ شده و یا حساسی هستید، پیشنهاد می کنیم حتما از شامپو های بدون سولفات استفاده کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با دلیل استفاده از شامپو های بدون سولفات و بهترین برند های شامپو فری سولفات خارجی و ایرانی آشنا کنیم.
سولفات چیست؟
در ابتدا باید بدانیم که سولفات و ساختار های مشابه آن (لوریل سولفات و سدیم لورت سولفات) از جمله مواد پاک کننده ای هستند که در اکثر شوینده های بهداشتی مانند صابون، شامپو، خمیر دندان و ... به کار برده می شوند. بسیاری از صاحب نظران در زمینه مراقبت از پوست و مو به این نکته اشاره کردند که اگر موهای رنگ شده، کراتینه یا حساسی دارید حتما از شامپو های فری سولفات برای شستشوی روزانه استفاده کنید.
همچنین بر اساس توصیه آکادمی پوست آمریکا اگر اگزما، درماتیت یا هر گونه حساسیت پوستی دارید، از مصرف سولفات خودداری کنید.
دلیل این توصیه، قدرت بالای پاک کنندگی (بعضا تخریب گر) سولفات در از بین بردن آلودگی و چربی هاست که برای افرادی که ذکر کردیم می تواند آسیب زا باشد. به همین دلیل شرکت های تولید کننده محصولات مراقبتی با استفاده از ترکیب روغن های طبیعی و برخی مواد دیگر، نیاز به استفاده از سولفات را در شامپو از بین بردند و شامپو های بدون سولفات را به بازار عرضه کردند.
آیا شامپو های بدون سولفات برای مو خوب هستند؟
همانطور که اشاره کردیم، وظیفه سولفات در شامپو ها در واقع ایجاد کف بیشتر و کمک به شکستن چربی ها و آلودگی های کف سر است. اگر شما از آن دست از افرادی هستید که از محصولات حالت دهنده مو مانند اسپری، ژل یا تافت استفاده می کنید، استفاده از شامپو های حاوی سولفات می تواند به از بین بردن تجمع چربی و آلودگی کف سر شما کمک کند.
اما اگر متوجه خشکی بیش از حد موهایتان شده اید یا رنگ مو به خوبی و طولانی مدت روی سر شما تثبیت نمی شود، بهتر است یکی از شامپو های بدون سولفاتی که در ادامه معرفی می کنیم را استفاده کنید.
بهترین شامپو های بدون سولفات خارجی
-
شامپو آلوئه جوجوبا فوراور (فری سولفات + آلوئه ورا + روغن جوجوبا)
بدون سولفات، بدون گلوتن، حاوی مواد مغذی از جمله آلوئه ورا، روغن دانه جوجوبا و روغن آرگان، تمامی معیار های ما برای انتخاب بهترین شامپوی بدون سولفات خارجی را تیک می زند. شامپوی فری سولفات آلوئه جوجوبا فوراور مناسب برای تمامی اعضای خانواده بوده و با ایجاد کف طبیعی، به آسانی چربی و آلودگی های مضر را از کف سر جدا می کند.
همواره توصیه می شود برای دریافت بهترین مراقبت از مو های رنگ شده، از شامپو نرم کننده جوجوبا و آلوئه فوراور پس از این شامپو استفاده کنید.
- کشور سازنده: ایالات متحده آمریکا
- حجم: 300 میلی لیتر
- مناسب برای: تمام افراد بخصوص موهای حساس، دکلره و رنگ شده
- مواد موثر: آلوئه ورا، روغن جوجوبا، روغن آرگان، روغن گل رز و ویتامین B5
- قیمت: 20.4 دلار
لورال فرانسه یکی از اولین برند هایی بود که با استفاده از تکنولوژی روز دنیا، خط تولید شامپو های فری سولفات را راه اندازی کرد. این شامپو که فاقد سولفات می باشد با استفاده از روغن نارگیل و ترکیبات گیاهی، کف طبیعی ایجاد می کند که علاوه بر پاکیزگی موها، مراقبت ویژه ای از مو های رنگ شده کرده و به ماندگاری رنگ مو کمک می کند.
- کشور سازنده: فرانسه
- حجم: 250 میلی لیتر
- مناسب برای: تمام افراد بخصوص موهای حساس و رنگ شده
- مواد موثر: روغن نارگیل، سدر، برگاموت، رزماری و رز
- قیمت: 12 دلار
اگر واقعا به دنبال بهترین شامپوی فری سولفات در دنیا هستید و قیمت بالا برای شما اهمیت چندانی ندارد، شامپو خاویار آلترنا با قیمتی در حدود 50 دلار گزینه بسیار مناسبی است. این شامپو از عصاره خاویار برای بهبود خاصیت ارتجاعی و جلوگیری از آسیب های اشعه ماوراء بنفش استفاده می کند و در کنار آن با بهره گیری از پروتئین برنج و اسیدهای آمینه سویا، به تقویت ریشه مو می پردازد.
- کشور سازنده: ایالات متحده، کالیفرنیا
- حجم: 500 میلی لیتر
- مناسب برای: تمام افراد بخصوص موهای حساس و رنگ شده
- مواد موثر: عصاره خاویار، پروتئین برنج و اسید آمینه سویا
- قیمت: 55 دلار
-
شامپو فری سولفات پیکشن (آرگان، ماکادمیا و کراتین)
پیکشن، یک برند اسپانیایی است که که تمامی محصولات خود را در بالاترین حد استاندارد تولید می کند و در سراسر جهان عرضه می کند. محصولات فری سولفات پیکشن به صورت کلی به سه شامپو آرگان، ماکادمیا و کراتین دسته بندی می شود که تهیه هر کدام در ایران کار آسانی است.
از جمله مواد موثری که در این شامپو ها وجود دارد می توان به روغن آرگان، ماکادمیا، کراتین، ویتامین E و شیر اشاره کرد.
- کشور سازنده: اسپانیا
- حجم: 1000 میلی لیتر
- مناسب برای: تمام افراد بخصوص موهای حساس و رنگ شده
- مواد موثر: بسته به مدل حاوی روغن آرگان، ماکادمیا و کراتین
- قیمت: 9 دلار
شامپو روغن نارگیل برند او جی ایکس یکی از برترین شامپو های فری سولفات خارجی است که با قیمتی تقریبا مناسب می توانید آن را در ایران تهیه کنید. ماده موثره این شامپو، روغن نارگیل و پروتئین تخم مرغ است که سبب نرمی، لطافت و تقویت رشد ریشه مو ها می شود.
- کشور سازنده: ایالات متحده
- حجم: 385 میلی لیتر
- مناسب برای: تمام افراد بخصوص موهای حساس و رنگ شده
- مواد موثر: روغن نارگیل و عصاره تخم مرغ
- قیمت: 8.6 دلار
این شامپو فری سولفات با بهره گیری از قدرت دانه چیا، بیوتین و کراتین هیدرولیز شده، تقویت کننده و مرطوب کننده موهای نازک و آسیب دیده است. این شامپو که قیمت نسبتا بالایی دارد، بخصوص برای موهای رنگ شده و کراتینه مفید و موثر است و به تثبیت رنگ مو نیز کمک می کند.
- کشور سازنده: ایالات متحده، لس آنجلس
- حجم: 300 میلی لیتر
- مناسب برای: تمام افراد بخصوص موهای حساس و رنگ شده
- مواد موثر: بیوتین، دانه چیا و کراتین هیدرولیز شده
- قیمت: 60 دلار
این شامپوی گیاهی بدون ایجاد عوارض جانبی برای مو، شستشویی ملایم با مواد گیاهی برای شما به ارمغان می آورد. همچنین با فناوری بوتانیکال خود به تقویت موهای آسیب دیده می پردازد و برای تمامی انواع مو مناسب می باشد.
- کشور سازنده: ایالات متحده، مینه سوتا
- حجم: 200 میلی لیتر
- مناسب برای: تمام افراد بخصوص موهای حساس و رنگ شده
- مواد موثر: ترکیب بوتانیکال
- قیمت: 31 دلار
بهترین شامپو بدون سولفات خارجی برای موهای کراتین شده
همانطور که احتمالا می دانید، شامپو های فری سولفات بخصوص برای موهای کراتینه شده مفید هستند و از آسیب دیدن، وز شدن و خشکی مو جلوگیری می کنند. کراتینه کردن به خودی خود فرایندی آسیب زاست و اگر بعد از آن نیز با شامپو های ساده و دارای سولفات موها را بشویید، علاوه بر از بین بردن چربی و آلودگی ها، رطوبت طبیعی و رنگ مو تثبیت شده را نیز از بین برده اید.
برای انتخاب شامپو بدون سولفات مناسب برای موهای کراتینه شده، باید به نکات زیر توجه داشت:
- فرمول ملایم: برخی از شامپوهای بدون سولفات همچنین حاوی سولفوکسینات یا کوکامید MEA می باشند که نسخههای ملایمتری از سورفکتانتها هستند. سعی داشتیم در این انتخاب این مورد را در نظر بگیریم.
- فاقد سدیم کلراید: این ماده کراتین را از موها جدا می کند و موها را خشک می کند.
- مزایای سلامتی برای مو: شامپو حاوی چه ترکیبات گیاهی است؟
از این رو یکی از بهترین شامپو های بدون سولفات خارجی برای موهای کراتینه شده، شامپو آلوئه جوجوبا فوراور است. این شامپو فاقد سولفات و سدیم کلراید بوده، با استفاده از ژل خالص آلوئه ورا، پانتنول، روغن آرگان و جوجوبا کمک بسیاری به ترمیم موهای آسیب دیده و کراتین شده می کند.
فواید شامپو بدون سولفات
برخی از مزایای شامپو های بدون سولفات شامل موارد زیر است:
- کاهش موخوره و وز شدن موها
- کاهش چربی و سبوم کف سر
- کاهش شکستگی مو
- افزایش رطوبت مو
- تحریک کمتر پوست سر
- ماندگاری بالاتر رنگ مو
عوارض شامپو بدون سولفات
شامپو های بدون سولفات همانقدر که خوب هستند، اگر برخی حساسیت ها مانند کف کردن زیاد و اطمینان از تمیزی داشته باشید، می توانند عوارض و مضراتی داشته باشند:
- اکثر این شامپو ها کف زیادی نمی کنند و در ظاهر آنچنان کف سر را تمیز نمی کنند اما اگر از برند معتبری مانند فوراور آن را تهیه کنید احتمالا به این مشکل برنخواهید خورد.
- همچنین اگر موهای بلند یا پرپشتی دارید، به بیش از یک بار شستشو نیاز پیدا خواهید کرد.
- اکثر شامپوهای بدون سولفات به کاهش شوره سر کمکی چندانی نمی کنند.
پاسخ به برخی سوالات متداول پیرامون شامپو های بدون سولفات
- آیا شامپو بدون سولفات باعث ریزش مو میشود؟
خیر، شامپوهای بدون سولفات معمولا باعث ریزش مو نمی شوند. در عوض، شامپوهایی که حاوی سولفات هستند به احتمال زیاد باعث نازک شدن پوست سر میشوند، زیرا میتوانند پوست سر را تحریک و ملتهب کنند و ساقههای موی موجود شما را از بین ببرند.
- آیا استفاده از شامپو فری سولفات برای موهای نازک خوب است؟
بله، اگر موهای نازکی دارید، ایده خوبی است که از شامپو های بدون سولفات استفاده کنید، زیرا سولفات موجود در اکثر شامپو های بازاری موجب نازکی و ریزش بیشتر موهای سر می شود.
- چرا وجود سولفات در شامپو ها برای مو مضر است؟
سولفات ها با توجه به فرمولاسیون کف زایی که در شامپو ها دارند، رطوبت مو را از بین می برند و آن ها را خشک می کنند. سولفات همچنین می تواند پوست کف سر را خشک و مستعد التهاب کند.
نظر خود را بنویسید